ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ιστορία του γυναικείου μπάσκετ
στην πόλη

Το γυναικείο τμήμα Μπάσκετ από το 2011 έχει να δείξει παρουσία στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών και σημαντικές παίχτριες του γυναικείου μπάσκετ έχουν παίξει μαζί μας όπως οι Λίτσα Κουντουρά (πρωταθλήτρια Ελλάδος και Ευρώπης με την ομάδα του Αθηναϊκού), Νίκη Ζέρβα (συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Πρωταθλήτρια Ευρώπης με την ομάδα του Αθηναϊκού). Τα λάθη του παρελθόντος και η εμπειρία που αποκτήσαμε μας έβαλε μυαλό και πλέον ξέρουμε το δρόμο για να κατακτήσουμε υψηλότερες θέσεις και καταξίωση στο γυναικείο μπάσκετ της χώρας .

Το 2016 η φιλοσοφία άλλαξε και αποφασίσαμε να επενδύσουμε σε μικρά κορίτσια και με ηγέτες τη Ντίνα τη Σαρηγιαννίδου και τη Ρεα τη Ντόκου να καθιερωθούμε στις ψηλές εθνικές κατηγορίες του Ελληνικού γυναικείου Μπάσκετ . Το σημαντικότερο από όλα όμως είναι η παρουσία της Αγγελίνας της Χρηστάκη στην Εθνική γυναικεία ομάδα παγκορασίδων το Καλοκαίρι του 2018 και η κλήση της Ελένης Πάφη στην 30άδα της Εθνικής Κορασίδων και ότι το 2016-17 το τμήμα Παγκορασίδων του Συλλόγου κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε. ενώ το τμήμα Κορασίδων έφθασε στον τελικό καταλαμβάνοντας τη 2η θέση. Είμαστε περήφανοι που αυτήν τη στιγμή μέσα σε 2 χρόνια καταφέραμε να έχουμε 63 κορίτσια στις ακαδημίες μας και τα δύο από αυτά να είναι υποψήφιες στις εθνικές μας ομάδες και στόχο έχουμε την επόμενη διετία να τα διπλασιάσουμε.

Πιστεύουμε περισσότερο στην καταξίωση των νέων παιδιών και ο επόμενο στόχος μας είναι κάθε χρόνο να στέλνουμε τις καλύτερες νεανίδες μας ή και κορασίδες σε camp Του εξωτερικού με έξοδα του συλλόγου ώστε να ακολουθήσουνε μια σπουδαία μπασκετική καριέρα τα κορίτσια μας ,με υποτροφίες από Πανεπιστήμιά του εξωτερικού με τα οποία έχουμε συμβληθεί . Σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για αυτό το Project που είναι πιθανόν από τα μεγαλύτερα στη Βορειοδυτική Ελλάδα και στο γυναικείο Μπάσκετ,

Τέλος, στόχος της γυναικείας μας ομάδας είναι την επόμενη τριετία να καταξιωθεί στην Α1 εθνικη κατηγορία με Μ.Ο ηλικία κάτω από 22 ετών . Αυτήν τη στιγμή η πρώτη μας πεντάδα έχει Μ.Ο ηλικίας 27 ετών και η δεύτερη 16,5 ετών.

Θέλουμε , πιστεύουμε και ξέρουμε το δρόμο που μπορεί να οδηγήσει όλα τα κορίτσια στην μπασκετική και ταυτόχρονα επιστημονική καταξίωση .

Ως το τέλος του 2019 θα παρουσιάσει το πρότζεκτ υποτροφιών της Ακαδημίας μας.

Σας περιμένουμε όλους στο ταξίδι μας με πολύ αγάπη και υπομονή για τα κορίτσια μας.

Αθλητικές εγκαταστάσεις

Η ομάδα μας αγωνίζεται στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.). Πρόκειται για ένα Κλειστό Γυμναστήριο χωρητικότητας 450 θέσεων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μπάσκετ και βόλεϊ.

Ο Π.Α.Σ. Γιάννινα είναι η ομάδα της πόλης μας και η μεγαλύτερη ομάδα γυναικείου μπάσκετ του Νομού Ιωαννίνων λαμβάνοντας σε κάθε ευκαιρία την αγάπη των φιλάθλων οι οποίοι δεν λείπουν από κανένα παιχνίδι, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις γεμίζουν το Νέο Κλειστό για να υποστηρίξουν και να εμψυχώσουν την ομάδα μας.

 
Χορηγίες